Vi är Firmaboken

Vi har böckerna för dig. Firmaboken är en liten privat och fristående aktör. Vi är medlemmar i Bokhandlarförbundet och Svenskt Näringsliv. Du kan läsa mer om oss här.  Våra starka ämnen är djur och natur, företagande, språk och resor. Men vi strävar efter att ha ett allmänt sortiment. 
Vårt sortiment förändras succesivt, Välkommen till vår bokhandel. 

Du kan enkelt komma i kontakt med oss

All handel med Firmaboken sker här på internet, med leverans från Stenhamra, Mälaröarna.
Vi har även en butik vid sjön Tysslingen, Rånnesta.
Har du specialfrågor? Använd gärna frågeformulär i shoppen.  
Firmaboken - RLK AB
Knosterstigen 9B
179 61 Stenhamra
Köpvillkor hittar du här: 

Du kan vid brådskande ärenden kontakta oss genom: 
reine.lindholm@icloud.com
Tel +46 (70) 9706085

Säker betalning via Payson!

Vi anlitar Payson för säker hantering av betalningslösningar. För företag har vi även möjligheten att fakturera.

Landningssida för Drömbokhandeln.se

Välkommen till Firmaboken.se ! Vi har fått den stora glädjen att förvalta domänen Drömbokhandeln.se. Det tänker vi göra genom att öppna en fristående sajt inom kort. Tills dess landar du här rakt i vår butik. www.firmaboken.se, varmt välkommen!

Vi har en vision om en webbsajt som följer boken Drömbokhandelns intentioner, att peka på god litteratur. Vi skulle vilja lista författare som betytt mycket och se deras utgivning i dagens Sverige. Vi har en aning (som till viss del har sitt stöd i artiklar i pressen) om att många stora författare inte finns att få tag på i modern översättning...eller kanske rentav inte går att få tag i alls. Detta har visat sig tydligt när skolbibliotek ska byggas ut att man ofta får söka i antikvariat för att få fram ett sortiment värt namnet. 

Vi är nyfikna på om detta stämmer och vill hitta en metod för att arbeta med detta. Vi kommer inte att ha allt klar den dag vi släpper sidan och vi har inte heller den ambitionen. Hittar vi en modell som fungera hoppas vi med tiden kunna bygga en intressant sida. 

Drömbokhandeln är en intressant och spännande bok, läs den!

Firmaboken.se är vårt familjeföretag som funnits sedan 2005. Det drivs av Lena och Reine Lindholm. Vi har vår webbshop och sedan 2010 vår butik på Korsgatan 1 och 3 i Lanna - Västernärke. Du kan läsa mer om oss om du följer denna länken. 

I vår bokhandel Firmaboken vill vi vara lite annorlunda. Botanisera gärna runt ....här som exempel hittar du ett av alla dessa världrekord i bokdomino....vi har fler! och en massa annat för bokälskaren. Vi blir aldrig riktigt nöjda eller klara....varje dag har vi något nytt! Det är kanske vår syn på en drömbokhandel!

 • Nyheter i Bokhandeln den 1sta Juli

  Nyheter i Bokhandeln den 1sta Juli

  Boken om Kent , en bok om alternativt liv och boende samt två fina barnböcker som hanterar viktiga och allvarliga saker tillhör dagens nyheter

  Läs mer…
  2021-08-01 08:45
 • Nyheter i bokhandel den 28 Juli

  Nyheter i bokhandel den 28 Juli

  Då börjar vi fylla på med höstens nyheter! Visst känns konstigt att arbeta med höstens böcker när värmen närmar sig 30 grader på kontoret. Men ändå nytt och förväntansfullt, läs mer om de första böckerna. Kolla in oss, det kommer nyheter varje dag. 

  Läs mer…
  2021-07-29 08:27
 • Vi uppdaterar backloggen 27 juni

  Vi uppdaterar backloggen 27 juni

  Vi fortsätter uppdatera backloggen och fyller på med titlar. I samband med detta kommer det in fler avdelningar i shoppen. 
  För att kunna expandera shoppen med ett större sortiment ökar vi nu på med nya avdelningar exepmpelvis får faktaböcker för barn en egen avdelning. Där behandlar vi de böcker som täcker in flera årsintervall.

  Läs mer…
  2021-07-27 12:53
 • Vi uppdaterar backloggen 26 juli

  Vi uppdaterar backloggen 26 juli

  I sommarvärmen uppdaterar vi bokhandeln och fyller på backloggen. Med backloggen menar vi titlar som vi har i sortimentet sedan gammalt men som inte finns i näthandeln. 

  Läs mer…
  2021-07-26 15:55
 • Nyheter i shoppen

  Nyheter i shoppen

  Några nyheter i shoppen. Äventyret Naturen, Grit, Patriotic Fire och Spana på Fåglar. En liten start i sommarvärmen. 

  Läs mer…
  2021-07-19 08:03
 • Vi bygger en ny shop!

  Vi bygger en ny shop!

  Nya tider ställer nya krav, så vi bygger om vår bokhandel och vårt sortiment. Ny struktur, nytt redaktionellt material och nya titlar , samt fördjupning inom vissa områden. Titta in framöver och möt skillnaden. 

  Läs mer…
  2021-07-02 12:00
 • Tema författare: en ny giv som ger mervärde

  Tema författare: en ny giv som ger mervärde

  Under rubriken tema författare kommer inom nämaste tiden ett antal författare lyftas fram och mer information med läsvärde ska inspirera till läsning. 

  Läs mer…
  2021-05-02 16:43
 • Planera för framtidens resa redan nu!

  Planera för framtidens resa redan nu!

  Motarbeta dagens isolering och trisstess med planering för framtiden. Oavsett om du vill resa, starta ett företag eller bygga om trädgården så har vi de rätta böckerna för din inspiration. 

  Läs mer…
  2021-04-09 20:58