Vi är Firmaboken

Vi har böckerna för dig. Firmaboken är en liten privat och fristående aktör. Vi är medlemmar i Bokhandlarförbundet och Svenskt Näringsliv. Du kan läsa mer om oss här.  Våra starka ämnen är djur och natur, företagande, språk och resor. Men vi strävar efter att ha ett allmänt sortiment. 
Vårt sortiment förändras succesivt, Välkommen till vår bokhandel. 

Du kan enkelt komma i kontakt med oss

All handel med Firmaboken sker här på internet, med leverans från Stenhamra, Mälaröarna.
Vi har även en butik vid sjön Tysslingen, Rånnesta.
Har du specialfrågor? Använd gärna frågeformulär i shoppen.  
Firmaboken - RLK AB
Knosterstigen 9B
179 61 Stenhamra
Köpvillkor hittar du här: 

Du kan vid brådskande ärenden kontakta oss genom: 
reine.lindholm@icloud.com
Tel +46 (70) 9706085

Säker betalning via Payson!

Vi anlitar Payson för säker hantering av betalningslösningar. För företag har vi även möjligheten att fakturera.

Firmaboken på Twitter Följ oss även på Twitter!
Firmaboken på LinkedIn Följ oss på även LinkedIn

Det är vi som är Firmaboken

Välkommen
till Firmaboken.se 

Firmaboken RLK AB är ett familjeföretag och vi finns i Stenhamra Ekerö Kommun, Mälaröarna. Vi har idag ingen butiksverksamhet i Stenhamra men driver butik i Närke i samarbete med Stiftelserna vid Tysslingen.

Vår bokhandel är speciellt utvecklad inom fackböcker, kartor och resehandböcker. Vi har även ett sortiment med presentböcker och pocket. Vi är speciellt duktiga på fågelhandböcker och reselitteratur, Specialsidor om Italien och Frankrike. Vi för inte allt som ges ut utan sortimentet är samlat kring det bästa vi kunnat hitta från bokförlagen. 

Hög leveranssäkerhet och precision. 
Vi har i stort sett hela vårt sortiment i lager. Beroende på tillgänglighet och efterfrågan räknar vi med en leveranstid på mellan 2 och 5 arbetsdagar med ett genomsnitt på tre dagars leveranstid. Eftersom vi är ett familjeföretag så kan leverantiden bli något längre under sommar och semstertider. 

Lite om hur vi tänker när det gäller sortiment:
En bok har idag en realtivt kort levnad, små upplagor och snabbt förlopp till att boken utgår ur marknaden. Vid tillfällen har vi säkrat upp lager på böcker vi tycker är bra och framförallt hållbara för framtiden.  Vi försöker hålla ett relevant sortiment inom de områden som vi idag har rubriker för. Att hitta en bok inom just ett efterfrågat område kan vara svårt men hos oss har du chansen att hitta det mesta. Det du saknar eller annars har svårt att hitta någon annanstans kan vi spåra upp och försöka ta hem. Vi har även ett stort lager antikvariska böcker som vi inte säljer i internetbokhandeln. Vi funderar just nu hur vi ska hantera det i framtiden.  Välkommen som kund till oss!

Reine i Rånnesta Reine vid vår bokhandel i Rånnesta

Medlemmar i svenska bokhandlarföreningen

Svenska bokhandlarföreningen Svenska bokhandlarföreningen

Vi är sedan många år medlemmar i Svensk Bokhandlarförening

Föreningen bildades 1893 och är en ideell branschorganisation för Sveriges bok-, pappers- och kontorsvaruhandlare. Vårt uppdrag är att sprida information om böcker och läsande och att skapa förutsättningar för ett brett och kompetent nät av bokhandlare i Sverige. Föreningen ska tillvarata medlemsföretagens gemensamma intressen, såväl internationellt som inom Sverige.

Vår Partner: Naturens Teater Tysslingesjöns besökscenter i Rånnesta

Våra Partnerskap

Stiftelserna vid Tysslingen!

Sedan 2007 har vi ett samarbete med stiftelserna vid Tysslingen. Under denna tid har vi varje vår utrustat och administrerat en naturbokhandel med tyngd på fågellitteratur. Vi vågar säga att vi idag har ett av landets bästa boksortiment när det gäller fåglar och deras liv.

Stiftelsen ligger vid Rånnesta, i östra hörnet av sjön Tysslingen. Varje år besöks platsen av tusentals fågelskådare som vill se livet vid den rika fågelsjön. Speciellt intresse får Rånnesta varje år vid påsktid då tusentals svanar mellanlandar på sin väg till sina häckningsplatser. En annan viktig verksamhet är Naturens teater.

Öppettider och information om all verksamhet som finns vid Tysslingen hittar du på deras hemsida www.tysslingen.nu