Vett och etikett

I vardagslivet finns enkla regler som vi ibland inte tänker på men ändå gör, öppnar dörren åt någon, säger tack för maten eller berömmer någon för sin klädsel eller frisyr. Där är basen för vett och etikett, sedan har vi den mer avancerade vid bjudningen, vid dopet, vid bröllopet, och vidare in i livshjulet. I mötet med andra kulturer där vett och etikett går före allt annat. Här finns böckerna som ger tips hur du kan utveckla ditt sätt att se på vett och etikett.

Vett och etikett: Etikettdoktorn visar: Att äta med kniv och gaffel!

Det finns många fina exempel på tal och föreläsningar: Här är ett exempel hur Anders Borg har en levande presentation utan Powerpoint....denna presentation är kommenterad och analyserad i detalj. Han fångar publikens intresse.

Kika gärna på detta, komplettera sedan med en bra bok i retorik och du är beredd att möte det mesta inom tal och presentationsteknik. Ofta faller ett gott arbete och en bra utredning en briljant analys ....just på en dålig presentation. 

Lilla Fridolf håller tal! och han vet att A och O är att förbereda sig. Det kanske inte blir riktigt som Selma tänkt sig....

Fler nyheter

Tillagd i varukorgen