Göta kanal fyller 200 år! Planera in en resa utefter kanalen med cykel!

Göta kanal fyller 200 år! Planera in en resa utefter kanalen med cykel!

Ett av sveriges största byggnadsprojekt genom tiderna har utvecklats till ett idyllisk tursitmål, vem har inte sett de klassiska filmerna om Göta Kanal. Utefter kanalen finns fina cykelvägar, som gjort för en lyckad semster. 

Sveriges längsta turistmål lockar i sommar med olika typer av resor på eller bredvid kanalen. Du kan hyra eller ta med dig din cykel till kanalen och ta en tur utefter detta konstgjorda natursceneri. 
Med Norstedts cykelkarta nummer 19 har du det rätta stödet för att göra din egen skräddarsydda planering. Tydlig aktuell karta med allt du behöver veta för en lyckad cykelsemester. 

Göta Kanal kom till som ett svar på Öresundstullen, allt som skulle skeppas in i Östersjön från kontinenten skulle förtullas. Tanken på en kanal hade funnits under åtskilliga hundra år. Gustav Vasa och Karl XII ägnade idén en tanke. Gustav IV Adolf inspirerades av Baltzar von Platen och resten är historia. under KarlXIII tid och Karl XIV Johan fullbordades projektet. En för sin tid stor teknisk bedrift samt stor investering för Sverige.

Här kan du se 87 km bilfri väg, mängder av sevärdheter, kanalhotell, spektakulära slussar, flera anslutande cykelleder för sidoutflykter. En bra karta hjälper dig att planera , vi har den på Firmaboken: https://www.firmaboken.se/resor/cykelkartor-och-mc-kartor

Läs även mer om tips och cykelpaket på https://www.gotakanal.se/sv/cykelsemester

2022-05-11 11:58
Tillagd i varukorgen