Trevligt resmål på semestern

Trevligt resmål på semestern

Tysslingen naturcenter vid Rånnesta utanför Örebro är inte enbart rastplats för svanar på våren utan har verksamhet året runt. Bland annat vår butik: Tysslingens Naturbokhandel.

Varje år i slutet på februari rastar Sångsvanar på sin resa vidare mot Finland eller Ryska Tajgan. Vissa år får vi in över 5000 svanar. Efter rast och vila drar de vidare mot sina fjärran mål. I syfte att värna om naturfenomenet startade Tysslingen naturcenter sin verksamhet och tar år efter år emot svanar och besökande fågelskådare, för det är ju inte enbart Svanar du kan se från det närliggande fågeltornet. 

Tysslingen naturcenter erbjuder idag ställplats för husbilar och husvagnar, café med försöljning av lokalproducerat samt galleri med utställning av olika typer av konstnärsalster.

Kultursidan av verksamheten ligger mot kunskapshpllet. Föreläsningar på vår och höst drar många besökare dessutom erbjuder Tysslingen naturbokhandel ett brett sortiment för alla åldrar med en kraftfull naturinriktning. Vår specialité är just natur och kultur. 

I Tysslingen naturcenter finns möjlighet även att ta emot större sällskap, exempelvis bussresor, med guidning och fika. 

För företagaren och större sällskap finns möjlighet att hyra konferensrum och vid lågsäsong hyra vår scen i cafédelen. 

2023-07-29 13:15
Tillagd i varukorgen