Tema författare:  en ny giv som ger mervärde

Tema författare: en ny giv som ger mervärde

Under rubriken tema författare kommer inom nämaste tiden ett antal författare lyftas fram och mer information med läsvärde ska inspirera till läsning. 

Först ut i nya given är Bernard Cornwell, aktuell med nya titlar i serien om Uthred, även kallad Saxon serien. Uthred och ett antal andra titalar skrivna på senare år har mött den svenska publiken. Cornwell som är en flitig författare med mer än 50 titlar i bagaget har mycket att ge den svenska läsekretsen. 
Uthred av Bebbanburg är en saxare som växer upp och lever som en nordman, viking. 800 talets miljö är kunnigt skilldrad och en del skribenter uppfattar serien som gränsande till fanasy, men det är inte helt korrekt. Dramatisk spänning, mustigt språk och ljuv kärlek, bidrog till att serien blivit TV serien " The Last Kingdom"

Cornwell är även skaparen av berättelserna om Sharp, en soldat som gör oanad karriär under Napoleonkrigen. Internationell storsäljare men inte utgiven på svenska. I vår bokhandel har vi länge haft serien om Uthred på hyllan, men nu fördjupar vi sortimentet på just Bernard Cornwell och låter det bli starten på ett nytt sätt att hantera litteratur.

Nästa författare som står på tur är Umberto Eco, Italiensk mästerförfattare som gjorde sig mest känd i boken "I rosens namn" nu som TV serie, men innan dess filma med bland annat Sean Connery i huvudrollen som broder Willam från Baskerville, mer om detta inom kort. 
Läs mer här, klicka på länken

Bildkälla Bernrd Cornwells hemsida. 

2021-05-02 16:43
Tillagd i varukorgen