Landningssida för Drömbokhandeln.se

Välkommen till Firmaboken.se ! Vi har fått den stora glädjen att förvalta domänen Drömbokhandeln.se. Det tänker vi göra genom att öppna en fristående sajt inom kort. Tills dess landar du här rakt i vår butik. www.firmaboken.se, varmt välkommen!

Vi har en vision om en webbsajt som följer boken Drömbokhandelns intentioner, att peka på god litteratur. Vi skulle vilja lista författare som betytt mycket och se deras utgivning i dagens Sverige. Vi har en aning (som till viss del har sitt stöd i artiklar i pressen) om att många stora författare inte finns att få tag på i modern översättning...eller kanske rentav inte går att få tag i alls. Detta har visat sig tydligt när skolbibliotek ska byggas ut att man ofta får söka i antikvariat för att få fram ett sortiment värt namnet. 

Vi är nyfikna på om detta stämmer och vill hitta en metod för att arbeta med detta. Vi kommer inte att ha allt klar den dag vi släpper sidan och vi har inte heller den ambitionen. Hittar vi en modell som fungera hoppas vi med tiden kunna bygga en intressant sida. 

Drömbokhandeln är en intressant och spännande bok, läs den!

Firmaboken.se är vårt familjeföretag som funnits sedan 2005. Det drivs av Lena och Reine Lindholm. Vi har vår webbshop och sedan 2010 vår butik på Korsgatan 1 och 3 i Lanna - Västernärke. Du kan läsa mer om oss om du följer denna länken. 

I vår bokhandel Firmaboken vill vi vara lite annorlunda. Botanisera gärna runt ....här som exempel hittar du ett av alla dessa världrekord i bokdomino....vi har fler! och en massa annat för bokälskaren. Vi blir aldrig riktigt nöjda eller klara....varje dag har vi något nytt! Det är kanske vår syn på en drömbokhandel!

 • Firmaboken 15 år som Bokhandel

  2005 startade Firmaboken som nätbokhandel, genom åren har vi haft flera skepnader i form av egen butik samt butiker i samarbete med andra. I år firar vi 15 år och du kommer att märka av oss mer på nätet. Här är vår historia så här långt

  Läs mer…
  2020-10-12 11:37
 • Svamp i skog och mark!

  Svamp i skog och mark!


  Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark efter svamp, chansa inte på svampsorterna: ta med dig en riktig svampguide: Vi har de rätta titlarna

  Läs mer…
  2019-08-23 12:35
 • Möt våren i Paris

  Möt våren i Paris

  Nu är det dags! Möt våren i Paris! Inspireras i vår  "Frankrike Special" som du kanske redan vet är en uppföljare till vår Italien Special som vi drivt sedan 2008. Välkommen att inspireras och planera din resa till Frankrike

  Läs mer…
  2019-02-28 08:59
 • Mode för män!

  Mode för män!

  Kika på vår sida för mode och modemedvetenhet. 

  Läs mer…
  2019-01-10 19:10
 • Mat och matnyttigt

  Mat och matnyttigt

  Besök vår sida med kokböcker och annat matnyttigt

  Läs mer…
  2019-01-09 19:03
 • Vem blir inte nostalgisk när man ser Volvo P1800 ! Ett designfenomen

  Vem blir inte nostalgisk när man ser Volvo P1800 ! Ett designfenomen


  Vilket rafflande ämne i denna tid där bilen dominerar samhällsbilden. Trafik ur ett nostalgiskt perspektiv, böcker skrivna av entusiaster och för entusiaster. Boken om P1800 eller boken om alla Sveriges järnvägsstationer, vilken tror du mest på?

  Läs mer…
  2019-01-06 08:36
 • Är du intresserad av fåglar?

  Är du intresserad av fåglar?

  Vi har fågelböckerna! Nästan allt som ges ut i Sverige via olika bokförlag har hittat till vår bokhandel. Genom vårt unika samarbete med Stiftelserna vid Tysslingen har vi byggt upp vårt sortiment och en fin butik i Rånnesta, Tysslingen i Närke!

  Läs mer…
  2019-01-05 08:36
 • Vår hittills mest sålda bok!

  Vår hittills mest sålda bok!

  Med focus på svensk företagsamhet och uppfinnarglöd! Svenska profiler inom sport och kultur!

  Läs mer…
  2019-01-04 12:00