Vi är Firmaboken

Vi har böckerna för dig. Firmaboken är en liten privat och fristående aktör. Vi är medlemmar i Bokhandlarförbundet och Svenskt Näringsliv. Du kan läsa mer om oss här.  Våra starka ämnen är djur och natur, företagande, språk och resor. Men vi strävar efter att ha ett allmänt sortiment. 
Vårt sortiment förändras succesivt, Välkommen till vår bokhandel. 

Du kan enkelt komma i kontakt med oss

All handel med Firmaboken sker här på internet, med leverans från Stenhamra, Mälaröarna.
Vi har även en butik vid sjön Tysslingen, Rånnesta.
Har du specialfrågor? Använd gärna frågeformulär i shoppen.  
Firmaboken - RLK AB
Knosterstigen 9B
179 61 Stenhamra
Köpvillkor hittar du här: 

Du kan vid brådskande ärenden kontakta oss genom: 
reine.lindholm@icloud.com
Tel +46 (70) 9706085

Säker betalning via Payson!

Vi anlitar Payson för säker hantering av betalningslösningar. För företag har vi även möjligheten att fakturera.

Firmaboken på Twitter Följ oss även på Twitter!
Firmaboken på LinkedIn Följ oss på även LinkedIn
Tema författare:  en ny giv som ger mervärde

Tema författare: en ny giv som ger mervärde

Under rubriken tema författare kommer inom nämaste tiden ett antal författare lyftas fram och mer information med läsvärde ska inspirera till läsning. 

Först ut i nya given är Bernard Cornwell, aktuell med nya titlar i serien om Uthred, även kallad Saxon serien. Uthred och ett antal andra titalar skrivna på senare år har mött den svenska publiken. Cornwell som är en flitig författare med mer än 50 titlar i bagaget har mycket att ge den svenska läsekretsen. 
Uthred av Bebbanburg är en saxare som växer upp och lever som en nordman, viking. 800 talets miljö är kunnigt skilldrad och en del skribenter uppfattar serien som gränsande till fanasy, men det är inte helt korrekt. Dramatisk spänning, mustigt språk och ljuv kärlek, bidrog till att serien blivit TV serien " The Last Kingdom"

Cornwell är även skaparen av berättelserna om Sharp, en soldat som gör oanad karriär under Napoleonkrigen. Internationell storsäljare men inte utgiven på svenska. I vår bokhandel har vi länge haft serien om Uthred på hyllan, men nu fördjupar vi sortimentet på just Bernard Cornwell och låter det bli starten på ett nytt sätt att hantera litteratur.

Nästa författare som står på tur är Umberto Eco, Italiensk mästerförfattare som gjorde sig mest känd i boken "I rosens namn" nu som TV serie, men innan dess filma med bland annat Sean Connery i huvudrollen som broder Willam från Baskerville, mer om detta inom kort. 
Läs mer här, klicka på länken

Bildkälla Bernrd Cornwells hemsida. 

2021-05-02 16:43