Firmaboken 15 år som Bokhandel

2005 startade Firmaboken som nätbokhandel, genom åren har vi haft flera skepnader i form av egen butik samt butiker i samarbete med andra. I år firar vi 15 år och du kommer att märka av oss mer på nätet. Här är vår historia så här långt

Den första verksamheten som bokhandel startade i samarbete med Handelskammaren i Mälardalen.
Det var lite av en slump, Handelskammaren hade svårt att hantera de skrifter och böcker som skulle distribueras till medlemmarna så det fanns ett problem att lösa, samtidigt var vi som idag driver bokhandeln lite sugna på att starta en bokhandel. Det startade som en enkel hemsida men flera parallella samarbeten gjorde att bokförsäljningen efter en tid fick sin form som nätbokhandel.
Boklådan vid Tysslingesjön i Närke fick sin start omkring 2007 och det samarbetet har utvecklats och är idag den enda butik vi har igång. Tyvärr är verksamheten i Tysslingen i malpåse på grund av Covid-19, men vi hoppas på nystart nästa år.
Under åren har vi haft en mängd aktiviteter, flera julmarknader, en minibokmässa, författarträffar, näringslivsdagar, ”promotionbåten” för Örebro näringsliv, ja listan kan göras lång. Vi hade flera samarbetspartners, förutom Stiftelserna vid Tysslingen samarbetade vi med Ateljé Mjölkboa i Mullhyttan som drivs av Måna N Berger. Vi samarbetade även med Hallagården i Lekhyttan i flera år.  När vi bodde i Närke byggde ett speciellt hus för bokhandeln och öppnade egen butik, Lanna bokhandel. Det var en underbar tid med vår välfyllda boklåda. Under en kort tid måste västra Närke ha varit mest bokhandelstät i Sverige. Idag lever en del av Lanna Bokhandel vidare i Lanna Bokcafe’ som ägs och drivs av familjen Röstlund. Besök gärna de vi samarbetar eller har samarbetat med, Västra Närke är väl värt ett besök.

2013 flyttade vi till Stenhamra på Mälaröarna och efter det är vår verksamhet begränsad till vår webbhandel samt samarbetet med Stiftelserna vid Tysslingen. Följ oss framöver, vi kommer att lägga upp fler titlar samt komplettera med antikvariska böcker. Klassiker och fakta kommer arr vara ett tema.

2020-10-12 11:37