Årets Pandabok 2023 heter Hemma därute – handbok i naturnärhet.

Årets Pandabok 2023 heter Hemma därute – handbok i naturnärhet.

Skriven av Åsa och Mats Ottosson och utgiven på Avium förlag. I denna inspirations- och instruktionsbok "de luxe" möter du människor som berättar om just sin väg till naturnärhet.  I kapitel med rubriker som: Vandra, Sova ute, Plocka ätbart, Laga mat och fika, Artskåda, Bygga bon, Odla mångfald och Bara vara möter du naturen. Dessutom får du mängder av handfasta tips på faktasidorna.

Att bli hemma därute – i det myllrande sammanhanget naturen – är enklare och härligare än du tror. Det är bara att ta ett steg i taget.

I denna inspirations- och instruktionsbok de luxe möter du människor som berättar om just sin väg till naturnärhet i kapitlen Vandra, Sova ute, Plocka ätbart, Laga mat och fika, Artskåda, Bygga bon, Odla mångfald och Bara vara, Dessutom får du mängder av handfasta tips på faktasidorna.

Kittla nyfikenheten och lusten ytterligare med bokens foton: närgången makro-magi, stämningsfulla fågelporträtt och små och stora landskap av några av Sveriges bästa naturfotografer: Anna Ulmestrand, Ida Olsson, Simon Carrington, Fredrik Schlyter och Mikael Svensson. Roine Magnusson har tagit de analoga porträtten på kapitlens huvudpersoner med sin stora bälgkamera. Konstnären Mattias Käll har gjort illustrationerna och formen.

Mats och Åsa Ottosson är författare och journalister som gärna skriver om kopplingen mellan folk och den omgivande naturen. Ett drygt tjugotal böcker med naturtema har det blivit de senaste trettio åren. Nära fåglar, med bilder av Roine Magnusson, nominerades till Augustpriset 2017. Kor – en kärlekshistoria av samma trio utsågs till Årets Pandabok 2012.

2022-10-14 09:44
Tillagd i varukorgen